SEO Nedir Nasıl Yapılır?

İngilizcesi “Search Engine Optimization” olan ve Türkçe karşılığı ise “Arama Motoru Optimizasyonu” olan web sayfalarının üst sıralara çıkmasını sağlayan bir tür çalışmadır.

Google arama moturu sayfaları indexlerken 200 faktör etki etmektedir. Bu faktörlerden bazılarını aşağıya yazdım temel seo bu faktörlere göre yapılmaktadır.

İşte bazı faktörler?

1 – Anahtar kelimeler

Yazı içeriğini tanımlayan anahtar kelimeler eklenmelidir.

2 – Sayfa meta açıklamaları

Sayfanızın açıklamasını yapılmalıdır.

3 – Görsel alt etiketleri

Google sadece yazıları okuyor bu sebeple görsellerin alt etiketlerini okuyor bu sebeple alt etiketine açıklayıcı kelimeler yazmak gerekiyor.

4 – Yazı isimlerinin doğru isimlendirilmesi

Yazı başlıkları anlamlı olmalı ve içerik ile alakalı olmalıdır.

5 – Görsellerin doğru isimlendirilmesi

Görsellerin isimlerini içeriğine yakın verilmelidir.

6 – Sayfa içi ve yazı içlerinde başlıkların düzgün olması

Yazı içeriği uzadıkça ara başlıklar atılmalı ve bunları h1 h2 h3 gibi önem derecesine göre yapılmalıdır.

7 – Sosyal medyaları aktif kullanmak

Sosyal medyalardan gelecek ziyaretler sayfanızı üst sıralara taşıyacaktır. Bu sebeple sosyal medyaları aktif kullanıp sayfa linkleri paylaşılmalıdır.

8 – Düzenli içerik girişi

Bir iki yazı yazıp terk etmek değil düzenli içerik girilmesi gerekmektedir. Bu sayede Google sürekli sayfanızı tarayacak ve yeni yazılarınız kısa sürede indexlenecek ve sayfanız üst sıralara çıkacaktır.

9 – Orjinal ve farklı içeriklerin girilmesi

Girilen içeriklerin orjinal olması ve kopya olmaması gerekmektedir. Kopya içerikler sayfanızı alt sıralara itmektedir. Orjinal içerikler ise sayfanızı üst sıralara taşıyacaktır.

10 – Organik ziyaretçi (Bot tık olmaması)

Hit programları kullanarak ya da sürekli aynı ip adresinden gelen ziyaretçiler sayfanıza etki etmeyecek hatta sürekli gir çık yapmanız (15-20 sn altında giriş) sayfanız için negatif etki yapacaktır.

11 – Alan adınızın süresi

5 yıllık bir alan adı 1 yıllık alan adına göre daha önceliklidir. Bu sebeple her yıl alan adı değiştirmek değil de aynı alan adını kullanmak daha iyi olacaktır.

12 – Sitenize başka sayfalardan gelen ziyaret

Bu duruma backlink denilmektedir ve diğer sayfalardan(ziyaretçisi yüksek olan) sayfanıza gelen ziyaretler sizi yukarı taşıyacaktır.

13 – Kullanıcıların sayfanızda kalma süreleri

10 saniye kalan bir kullanıcı size negatif bir etki yaparken 1-2 dk kalan kullanıcı size pozitif etki yapacak ve üst sıralara çıkmanıza yardımcı olacaktır.

 

200 faktörden 13 tanesini sizler için açıkladım sizlerde bu faktörlere uygun hareket ederseniz üst sıralara çıkma olanağınız artacaktır.

 

SEO’ya mı ihtiyacınız var? Bizi deneyin..

Bunlara Göz Atmak İsteyebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir