Temel bir tanım yapacak olursak, Azure Microsoft’un bulut çözümleri için sunmuş olduğu bir platformu’dur. Her ne kadar bulut çözümü desek de Microsoft Azure‘u 8 ana parçadan oluşuyor.

1) Compute Services (işlem Hizmetleri)

Online bir ortamda sanal bir makine(bilgisayar) oluşturarak uygulama dağıtım hizmeti ve web dağıtım hizmeti vermenize imkan sağlamaktadır. Bu kullanımı ile diğer platformlar karşısında güçlü olan Azure sanal makine üzerinden dağıtım yapanların tercihi oluyor.

2) Cloud Storage (Bulut Depolama)

azure bölgeleri

54 Azure bölgesiyle diğer tüm bulut sağlayıcılarından daha fazla hizmet merkezi bulunmaktadır.

3) Networking (Ağ)

4) App Hosting (Uygulama Barındırma)

Uygulama barındırma kısmında dünya genelinde kullanımı yeni başlayan uygulama geliştiriciler ve küçük şirketlerde %5 civarında olan Azure kurumsal firmalarda ise %50 oranında bir kullanıma ulaşmaktadır. Bu da kurumsal firmalar tarafından daha çok tercih sebebi olduğunu görebiliriz.

5) Artificial Intelligence (Yapay Zeka)

Microsoft Azure üzerinde birçok Yapay Zeka desteği bulunuyor. Bunlardan birisi Bot Hizmetleri’dir. Ayrıca Azure üzerinden Chat Bot oluşturabilirsiniz.

Ayrıca Machine Learning(Makine Öğrenmesi) için de hizmetler Azure üzerinde yerinde alıyor.

6) Internet of Things ( IoT Nesnelerin İnterneti)

Nesnelerin interneti tarafında da Azure büyük bir öneme sahip. IOT geliştiricileri için birçok özellik barıdıran Azure’u ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Nesnelerin İnterneti Azure

7) Integration (Tümleştirme, Bütünleme)

 

8) Security (Güvenlik)

8 başlıktan da anlaşılacağı üzere Microsoft Azure üzerinde yapabileceklerinizin sınırı yok. Dünya geneline yayılmış alt yapısı ile çok hızlı ve güvenilir bir platform hizmeti sunmaktadır.

 

— Güncellenecektir —

 

 

Bunlara Göz Atmak İsteyebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir